olifant 2.jpg

Over ons

Het huidige bestuur

Het 32ste bestuur der Archaeopteryx "Koda"

O.d.z. 'Beresterk'

constitutiefoto.jpg

Guus Hulshof

Voorzitter

Hoi iedereen!

Mijn naam is Guus Hulshof en aankomend jaar zal ik vól trots de Voorzitter zijn van Archaeopteryx. Ik ben enthousiast en ambitieus om er dit jaar, ondanks alles, écht wat van te maken. Graag zou ik allerlei mensen enthousiasmeren op het gebied van bijzondere dieren. Ikzelf ben hélemaal gefascineerd door wildlife. Van orang-oetans tot tijgers en giraffen, ik vind deze dieren gewoon waanzinnig interessant. Ik ga er dan ook alles aan doen om later wat voor deze dieren te kunnen betekenen. Naast mijn passie voor wildlife heb ik ook een passie voor muziek! Ik speel piano in restaurants en speel ook gitaar waarbij ik zing. Op reis gaan is daarnaast ook veeeeeeeeeeet gaaf. Ik wil nog vaak op avontuur in verre landen. 
Dit jaar, waarin ik mijn laatste jaar van de bachelor Diergeneeskunde doe, zal ik ook Voorzitter zijn van de Wildlife-werkgroep en de Symposiumcommissie. Ik kijk er naar uit om met deze enthousiaste leden gave dingen te organiseren! Naast alle serieuze dingen, is gezelligheid natuurlijk essentieel. Hopelijk kunnen we snel weer een leuke receptie of thema-pauze organiseren! Ik hoop jullie allemaal snel te ontmoeten.

Tot snel!

Kayli Hurkens

Vice-voorzitter

Hoihoi!

Ik ben Kayli Hurkens en ik ga dit jaar de rol van vicevoorzitter vervullen! Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het benaderen en binnenhalen van sponsoren en daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de eerstejaarsintroductie en de ouderdag. Ook zal ik voorzitter zijn van de terrariumdierenwerkgroep en zal ik samen met de BLE commissie proberen om een enorm toffe reis te organiseren!
Wat meer over mijzelf: Ik ben 22 jaar oud en ik zit momenteel in het 3e jaar van de bachelor. Ik ben geboren in Leeuwarden, waar ik twee honden en een kat heb. Omdat ik zowat in de achtertuin van de dierentuin heb gewoond, was ik daar vaak te vinden om als echte dierengekkie de dieren te spotten. Sinds drie jaar woon ik in Utrecht om mijn passie te volgen. Van jongs af aan wist ik al dat ik dierenarts wou worden. Na een jaartje diergeneeskunde in Antwerpen te hebben gestudeerd, ben ik gelukkig toch nog toegelaten in Utrecht en kon mijn avontuur écht beginnen! Naast mijn doel om dierenarts te worden, is het mijn doel om beresterk te worden. Daarom ben ik minstens 4x per week in de sportschool te vinden. Dat moet ook haast wel, aangezien ik enorm dol ben op eten. 
Voor vragen, ideetjes, opmerkingen, of gewoon voor de gezelligheid, mag je mij altijd appen of mailen. Mijn e-mailadres is: vicevoorzitter@archaeopteryx-online.com

 

Ramona ter Maat

Secretaris

Hoihoi allemaal!

Mijn naam is Ramona ter Maat, 22 jaar en ik zit op dit moment in het 3e jaar van de bachelor Diergeneeskunde. Aankomend jaar mag ik de functie van secretaris vervullen in het 32e bestuur der Archaeopteryx. Jullie kunnen bij mij dus terecht met al je vragen en ik zorg ervoor dat het bij de goede persoon terecht komt. Daarnaast ben ik dit jaar voorzitter van de Aquafauna werkgroep en de tosticommissie. Tosti's eten in het pauzehok zit er op dit moment helaas nog niet in, maar ik hoop zeker dat dat dit jaar nog een keer kan gebeuren.
Ik ben gek op (bijna) alle dieren, maar de walrus is denk ik toch echt mijn favoriet. Verder heb ik van jongs af aan al katten, een hond en konijnen gehad, dus mijn liefde voor dieren en mijn passie om dierenarts te worden zijn ook al vroeg ontstaan. Daarnaast heb ik altijd al interesse gehad in bijzondere dieren. Niet alleen wildlife, maar ook KKF en eigenlijk alles er tussenin. Je kunt me met vrijwel alle dieren enthousiast maken en ik wil er maar al te graag dingen over weten.
Ik heb super veel zin in aankomend jaar en hoop jullie allemaal nog een keer te kunnen ontmoeten. Het liefst met een lekkere tosti in het pauzehok natuurlijk.

 

Rianne Dekker

Penningmeester

Hallo allemaal!
Ik ben Rianne en ik ben de penningmeester van het 32ste bestuur van Archaeopteryx. Ik ben 21 jaar en zit in het tweede jaar van de bachelor. Ik kom uit Zierikzee, een klein stadje in Zeeland. Mijn grote liefde voor vogels is daar op jonge leeftijd al begonnen, in de duivenhokken van mijn vader en opa. Ik ben nu zelf duivenmelker, en heb zo’n 50 postduiven. Ook heb ik in Zierikzee een lieve Spaanse hond, Esteban. 
Op mijn introdagen in 2019 heb ik me meteen ingeschreven voor de vogelwerkgroep, hier MOEST ik in! Nu, een jaar later, ben ik voorzitter van de Vogelwerkgroep. Ik kijk er heel erg naar uit om met de werkgroepleden veel leuke en vooral heel leerzame vogel lezingen en activiteiten te organiseren.
Ik heb superveel zin in dit bestuursjaar, en ondanks corona gaan we ons best doen om er net zo’n gezellig jaar van te maken!

 

Roos-Anne Jansen

Redacteur

Hallo lieve lezers!
Mijn naam is Roos-Anne Jansen (23) en dit jaar mag ik de leukste functie van redacteur op me gaan nemen! Dat houdt in dat jullie over de komende maanden heen een vijftal spetterende AV's van mij gaan ontvangen, welke natuurlijk weer bomvol zullen staan met de allerleukste artikelen geschreven door onze enthousiaste werkgroepleden. Als befaamd ‘caviagekkie’ ben ik tegenwoordig ook te vinden in de KKF werkgroep en blijf ik lekker rondzwemmen binnen de Aquafauna werkgroep. Daarnaast maak ik ook deel uit van de Capita Selecta (CS) commissie en daarom kunnen jullie met al jullie vragen over het nieuwe CS-systeem bij mij terecht! Verder bevind ik me momenteel in de tweede fase van de studie en ben ik onlangs van start gegaan met de master Geneeskunde van Gezelschapsdieren. Naast het bestuur zal ik dit jaar daarom ook veel tijd gaan besteden aan mijn onderzoeksstage, de track Onderzoek en enkele keuzevakken. Buiten alle studiegerelateerde activiteiten om zul je mij met name thuis met mijn zeven (!) wimpergekko’s en mijn kat Balou aantreffen. Hier speel ik regelmatig gitaar, pak ik mijn tekenmaterialen erbij of speel ik een spelletje met mijn huisgenoten. In een sportieve bui trek ik er daarnaast geregeld op mijn skeelers op uit om een frisse neus te halen en een rondje te doen langs de weilanden.  Al met al is er genoeg te doen en wordt het een druk, uitdagend maar vooral ook ontzettend leuk jaar! Ik heb enorm veel zin om me samen met mijn bestuursgenoten in te zetten voor al onze (toekomstige) leden en ik kijk uit naar alle mooie lezingen en/of activiteiten die dit jaar weer tot stand zullen komen! Mochten jullie vragen of opmerkingen voor mij hebben, stuur dan gerust een mailtje naar het volgende e-mailadres: redactie@archaeopteryx-online.com.

Coco Walch

Algemeen bestuurslid

Hoi iedereen,
Ik ben Coco Walch, 22 jaar en ik zal dit jaar de rol als algemene bestuurslid op me nemen. Ik mag de Facebook en de Instagram beheren en ook zal er elke maand een zeer interessante nieuwsbrief in de mail-inbox van de leden worden verzorgt door mij. In deze nieuwsbrief zullen alle interessante activiteiten die we organiseren worden uitgelicht. Als klein meisje heb ik altijd gezegd dierenarts te willen worden en gelukkig heb ik die kans gekregen nadat ik een jaar in Wageningen heb gestudeerd. Op dit moment ben ik een halve dierenarts, ik heb de Bachelor Diergeneeskunde binnen en zal in februari met de master Gezelschapsdieren starten en neem daarom ook de mastercommissie onder mijn hoede. Ik ben gek op wildlife, die passie heb ik afgelopen 2 jaar mogen uiten in de wildlifewerkgroep. Daarnaast ben ik vaak te vinden aan zee. Hier doe ik graag aan golfsurfen en kitesurfen of gewoon heerlijk op het strand wandelen (het liefst met m'n honden). Mijn favoriete dieren zijn luiaarden, honden en natuurlijk beren! 
Ik heb erg veel zin in komend jaar en hoop jullie dit studiejaar ook ooit nog een keer fysiek te kunnen ontmoeten, maar online gaat het ook vast helemaal goedkomen!
Mocht je vragen of opmerkingen voor mij hebben dan kun je mij altijd even aanspreken of een mailtje sturen naar ab@archaeopteryx-online.com

 

Please reload

Ontmoet het 32ste bestuur

guus.jpeg

Guus Hulshof

Voorzitter

kayli.jpeg

Kayli Hurkens

Vice-Voorzitter

Ramona.jpeg

Ramona ter Maat

Secretaris

 
 
 
 
 
 
Rianne_edited.jpg

Rianne Dekker

Penningmeester

foto roos goeie.jfif

Roos-Anne Jansen

Redacteur

Coco Walch

Algemeen Bestuurslid