Over ons

Het huidige bestuur

Het 31ste bestuur der Archaeopteryx "Oryx"

O.d.z. 'Tot in de puntjes'

Cindy Wijsman

Voorzitter

Hoi allemaal! Mijn naam is Cindy Wijsman en komend jaar zal ik de functie van Voorzitter gaan vervullen in het 31e bestuur van Archaeopteryx. Dit betekent dat ik alle vergaderingen zal gaan leiden en me verder bezig houdt met de algemene bestuurszaken. Vorig jaar heb ik deel uitgemaakt van de lustrumcommissie, maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging binnen Archaeopteryx.
Ik ben (bijna) 22 jaar en zit op het moment in het 3e jaar van de bachelor Diergeneeskunde. In mijn vrije tijd (wat is dat) ben ik vaak te vinden bij de groepslessen in de sportschool of zit ik koffie te drinken in de stad.
Ik ben geboren in Woubrugge en ben hier nog vaak te vinden bij mijn ouders, zussen en konijn ‘Kobus’. Mijn voorliefde voor dieren is al jong begonnen, ik heb altijd al dierenarts willen worden! Mijn grootste liefde gaat uit naar konijnen, ik zal dit jaar dan ook de KKF werkgroep op me nemen.
Ik heb er onwijs veel zin in om dit jaar deel uit te mogen maken van het bestuur van Archaeopteryx. Ik ben vaak te vinden in het pauzehok, dus spreek me vooral aan als je vragen of ideeën hebt, of gewoon even gezellig een praatje wilt maken! Ik kijk er naar uit om jullie allemaal te leren kennen en samen gezellig tosti's te eten in de pauze. Tot dan!

Mara Brandt

Vice-voorzitter

Halo daar lieve leden en andere lezers,
Mijn naam is Mara, inmiddels 22 jaar oud, groot fan van onesies, volleybal- en dierenliefhebber! Het is met een grote glimlacht op mijn gezicht dat ik jullie mag mededelen dat ik dit jaar de functie van vice-voorzitter op me zal nemen in het 31ste bestuur van Archaeopteryx. Naast de ouderdag en introdag zal ik samen met de sympossium- en informarktcommisie mijn beste vice-beentje voorzitten om er dit jaar weer een paar spetterende dagen van te maken en ik hoop jullie allemaal daar te zien!
Ik ben geboren in Groningen en daar getogen tot mijn ouders besloten te emigreren. Ik ben grotendeels opgegroeid in een zuidelijk Frans dorpje in een verwilderd berggebieden tussen de wilden zwijnen. Dit betekende dat naast onze 2 katten en konijnen onze familie werd aangevuld met een stel honden, geiten, schapen en kippen! Voor een kind van 8 een droom die uitkwam en uiteindelijk uitgroeide naar de droom om dierenarts te worden! En zo waar kreeg ik in 2016 in Nederland een kans om diergeneeskunde te gaan studeren en ik heb inmiddels 3 jaar geleden de zuidelijke Franse zomer ingeruild voor groene Nederlandse voorjaren.
Ik ben altijd in voor gezelligheid, schaar je niet vooral niet om langs te lopen met vragen of ideeën of gewoon voor een leuk gesprek. Hopelijk tot gauw in ons pauzehok on samen te genieten van een tosti met een kop koffie of op een leerzame avond bij een van onze activiteiten!

Rens Lindeboom

Secretaris

Beste allemaal, 
Mijn naam is Rens Lindeboom en ik ben de secretaris van het 31ste bestuur der Archaeopteryx. Ik ben 20 jaar en zit in mijn tweede jaar van de bachelor diergeneeskunde. Zelf heb ik nooit huisdieren gehad, maar ik wil van jongs af aan al dierenarts worden. Toen ik nog klein was maakte ik samen met mijn oma mijn knuffels beter, dus daar is de liefde voor diergeneeskunde ontstaan. Op latere leeftijd ben ik me naast diergeneeskunde ook steeds meer gaan interesseren in Wildlife. Vorig jaar heb ik in de Wildlife werkgroep gezeten en hier werd wel duidelijk dat Archaeopteryx echt mijn vereniging was. Dus toen ik de vraag kreeg of ik deel uit wilde maken van het 31ste bestuur hoefde ik niet lang na te denken. 1 dag nadat ik de vraag kreeg heb ik ja gezegd, want deze kans krijg je maar 1 keer. 
Mijn hobby is tennissen en sport kijken. Ik volg de wedstrijden van Feyenoord en Barcelona en naast het voetbal kijk ik ook naar de Formule 1 met Max verstappen. Ook kijk ik graag naar tennis, maar dan vooral de wedstrijden van Rafael Nadal en Kiki Bertens. 
Ik wil heel graag de ledenadministratie professionaliseren en van Archaeopteryx nog meer een echte studievereniging maken. Dit houdt in dat we lezingen moeten organiseren die een uitbreiding zijn op het normale curriculum, dus bijvoorbeeld bij het vak Circulatie en Respiratie zouden we een lezing kunnen doen over de circulatie en respiratie van een Orka. Dat ik hier een Orka noem is natuurlijk geen toeval. Mijn lievelingsdier is een Orka, dat is ook de reden dat ik dit jaar de Aquafauna werkgroep ga leiden. 
Verder kan iedereen mij bereiken via secretaris.archaeopteryx@gmail.com en natuurlijk ben ik ook vaak te vinden in het Archyhok tijdens de pauzes. Ik hoop jullie hier allemaal te zien en als jullie onze tosti’s willen proberen maak ik ze graag voor jullie klaar.

Elja Jeunink

Penningmeester

Hey hallo lief archy lid,
Ik ben Elja, El of El J, kies er maar één! Mara kan ook nog steeds mijn naam niet uitspreken. Ik ben een tweedejaars en de nieuwe penningmeester, ik zal dus de leukste taak ooit hebben, beslissen waar het geld heen gaat! En dit jaar wil ik nog meer aan jullie spenderen, Woehoe! Je kan naar mij toegaan als je vragen hebt over de tosti van de maand of als je nog leuke ideeën hebt voor een Wildlife themed lezing, uitje of iets anders!
Maar even over mij! Ik ben 21 jaar, geboren en getogen in Amsterdam, door de locatie zou je het misschien niet verwachten maar ik heb altijd super veel huisdieren gehad, het begon allemaal met Freddy en Speedy mijn schildpadjes daarna volgde gekko’s, cavia’s, een kat, duiven (dat was weer niet een succes met alle katten in de buurt) en de liefde van mijn leven zijn, Bari en Elon, mijn lieve grote hondjes. Ik wacht nog steeds op de dag dat ik eindelijk een paard krijg op mijn verjaardag. Na mijn middelbare school is mijn vader naar het mooie Limburg verhuisd waar hij de schildpad en vogel collectie opnieuw begonnen is. De schildpadden (nu 8) hebben hier een hele verwarmde kamer en ook nog een buiten kas + tuin, het is wel te raden waar ik mijn dieren gekte vandaan heb. Ik ga er ook graag heen om lekker een weekendje weg in de natuur te zijn.
Ik hou ook echt van de natuur, toen ik de eerste 2 keer niet ingeloot was bij DGK ben ik Biologie gaan studeren aan de UvA waar ik mijn inner Bioloog gevonden heb. Verder vind ik schilderen tijdens het Netflixen heel chill en lekker step & shapen bij Olympos samen met Cindy. Oh en SNACKS! Kom koekjes en tosti’s met me eten in de pauzes!

Thijs Cliteur

Redacteur

Hallohallo,

 

Mijn naam is Thijs Cliteur en ik mag de functie Redacteur gaan bekleden in het 31e bestuur der Archaeopteryx. Momenteel ben ik bezig met het derde jaar van de studie. Hiernaast ben ik regelmatig druk in de weer met mijn vele huis(en tuin)dieren. Zo heb ik twee lieve cavia’s (Pien kan over hindernissen springen), vijf aquaria, waaronder een zoutwater aquarium, zeven katten bij mijn ouders en in de tuin bij ons studentenhuis scharrelen twee knuffelkippen. De plekken in huis die niet ingenomen zijn door dieren heb ik strategisch volgebouwd met planten. Jullie moeten dus ook niet vreemd opkijken als ik het archyhok het komende jaar langzaam in een jungle probeer te veranderen.

 

Mijn interesse voor dieren is al lang niet meer onopgemerkt. Ik riep, net zoals velen van ons, als zeven jarig ventje al dat ik Diergeneeskunde wilde gaan doen. Het hielp ook enorm mee dat mijn ouders echte kampioenen waren in het organiseren van diergerelateerde kinderfeestjes. Zo zijn we onder andere naar Avifauna en een caviaboerderij gegaan (dat is blijkbaar echt een ding). Hoewel de foto hiernaast anders suggereert, vond ik de vogels toch best wel leuk.

 

Als Redacteur mag ik mij dit jaar gaan richten op het uitbrengen van vijf mooie AV’s. Ik kijk er enorm naar uit om de interessante artikelen van jullie te bundelen tot een gaaf geheel. Ik zal dit jaar ook plaatsnemen in de Terrarium werkgroep en samen met de BLE commissie proberen een geweldige reis te organiseren voor jullie.

Hannah Spaander

Algemeen Bestuurslid

Hallo lieve leden!

 

Mijn naam is Hannah en ik zal het komende jaar de rol van Algemeen Bestuurslid van onze mooie vereniging Archaeopteryx vervullen. Ik kom uit het hoge Noorden van het land, maar om de lange reistijd te voorkomen woon ik op dit moment op de Uithof. Ik ben 22 jaar oud en ben in september begonnen aan mijn eerste jaar van mijn master. Overdag zal ik dus de rol van hardwerkende student vertonen, maar in de avond ben ik stiekem een echt paardenmeisje wanneer ik weer naar stal ga om mijn eigen paard te verzorgen en te rijden. Naast mijn studie en mijn paard probeer ik altijd genoeg tijd vrij te maken om spelletjes met vrienden te kunnen spelen of om mijn toch ietwat verwaarloosde hobby’s weer wat aandacht te geven.

 

Als Algemeen Bestuurslid zal ik jullie iedere maand via de nieuwsbrief op de hoogte houden van alle leuke activiteiten die de vereniging organiseert. Ook zal ik social media accounts en de website beheren. Naast mijn bestuurstaken zal ik ook onderdeel zijn van de Vogelwerkgroep en de mastercommissie. Dit betekent dus een jaar volle gezelligheid!

 

Ik kijk ontzettend uit naar aankomend jaar en naar alle gezellige pauze’s waar ik jullie kan ontmoeten. Ik kijk er naar uit om jullie komend jaar beter te leren kennen! Mocht je vragen of opmerkingen voor mij hebben dan kun je mij altijd even aanspreken of een mailtje sturen naar ab.archaeopteryx@gmail.com

Please reload

Ontmoet het 31ste bestuur

IMG_4142.JPG

Cindy Wijsman

Voorzitter

IMG_4155.JPG

Mara Brandt

Vice-Voorzitter

IMG_4133.JPG

Rens lindeboom

Secretaris

 
 
 
 
 
 
IMG_4160.JPG

Elja Jeunink

Penningmeester

IMG_4152.JPG

Thijs Cliteur

Redacteur

IMG_4115.JPG

Hannah Spaander

Algemeen Bestuurslid

Logo Archy kleur-wit met tekst.png

Contact

E-mail: Archaeopteryx@uu.nl

tel: 12:45 - 13:15 op 030-2537476 (werkdagen)

Ons adres

Archaeopteryx

Yalelaan 1

3584 CL Utrecht

Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

© 2020 Archaeopteryx