
Infomarkt 2020
Terrarium
- Nederlandse Schorpioenenvereniging
De Nederlandse Schorpioenenverenining heeft als visie om de negatieve stigma rond schorpioenen te veranderen. Ze richten zich vooral in het correct inlichten aan het houden van schorpioenen aan beginnende houders en proberen nakweek te stimuleren om zo wildvangst te minimaliseren. Voor meer info en interesse kan je de vereniging website bekijken.
De vereniging heeft voor de infomarkt 2 filmpjes gemaakt ter informatie.
Voor meer informatie via hun website, klik hier


- Lacerta
In deze video wordt er informatie gegeven over de vereniging en hoe je als dierenarts profijt kan hebben van een lidmaatschap bij of het opvragen van kennis bij Lacerta
Filmpje Huisvesting Luipaardgekko
Voor meer informatie via hun website, klik hier
KKF
Frettig Gestoord is een vereniging die in 1998 is opgezet om mensen die fretten hebben, of belangstelling hebben voor fretten bij elkaar te brengen. Door de vereniging wordt onder andere informatie verstrekt over het houden van een fret als huisdier, vier keer per jaar een verenigingsblad uitgebracht, er worden gevonden fretten opgevangen, oudere/zieke fretten worden in gastgezinnen ondergebracht en de vereniging bemiddelt bij het zoeken van een goed vakantieadres voor uw fret.
Film over andere marterachtige
Voor meer informatie via hun website, klik hier

De Nederlandse Vereniging van Angorakonijnenfokkers (opgericht in 1922) heeft als doel de belangen van de drie angorarassen, zijn fokkers en liefhebbers te behartigen. De vereniging heeft een voorlichtende rol en u kunt bij ze terecht voor informatie, vragen, een verzorgingsboekje, foto’s en uiteraard een lidmaatschap.
Voor meer informatie via hun website, klik hier

Vogel
Stichting papegaai is opgericht om het welzijn te waarborgen van gehouden papegaaien. In Nederland worden veel papegaaien gehouden, in huis, in de tuin, in winkels, in tehuizen, etc. En het is natuurlijk heel belangrijk dat er wordt nagedacht over de voeding, de huisvesting en de verzorging van deze dieren, met andere woorden, het welzijn. Hierdoor kunnen papegaaien op een verantwoorde manier worden gehouden.
In het filmpje vertelt Jan Hooijmeijer hoe stichting papegaai is opgericht, waarom ze zijn begonnen, wat ze allemaal doen en op welke evenementen ze te zien zijn. Daarnaast is vogel Doris te zien die nog even gedag zegt.
Voor meer informatie via hun website, klik hier

Wildlife
‘Painted Dog Conservation’ zet zich in voor de Afrikaanse wilde hond.
In Zimbabwe zetten zij zich in om deze bedreigde diersoort te conserveren. Ze hebben niet alleen een ‘Anti-Poaching unit team’ om de Afrikaanse wilde honden te beschermen, ook hebben ze een rehabilitatieprogramma om gewonde dieren een tweede kans te geven. Verspreid over heel Zimbabwe doen ze dit nu bij tien roedels!
Voor meer informatie via hun website, klik hier

Aquafauna
- Zeehondencentrum Pieterburen
Wij zijn Zeehondencentrum Pieterburen, een van de oudste en beste opvangcentra voor zeehonden ter wereld. Op onze campus en field station wonen en werken vrijwilligers en onderzoekers uit de hele wereld. Door onze gezamenlijke passie en de multidisciplinaire aanpak vormen we een learning community. We brengen die passie over op het grote publiek en zo maken we hen bewust van onze missie.
In het filmpje verteld dierenarts Ana Rubio Garcia over haar werk bij zeehondencentrum Pieterburen en neemt zij u mee in haar dagelijkse werk en zal zij vertellen waarom dit werk verschilt van het werk bij een reguliere dierenartsenpraktijk.
Voor meer informatie via hun website, klik hier

Cape RADD is een maritiem veldstation dat dient als platform voor onderzoekers in het False Bay-gebied van Kaapstad. Wij zijn gespecialiseerd in projecten die de biodiversiteit van een wereldwijde hotspot met meer dan 3500 endemische mariene soorten monitoren en onderzoeken. We streven ernaar onze wereld beter te begrijpen door een verscheidenheid aan technieken te gebruiken, met een bijzondere focus op benaderingen die gebruikmaken van burgerwetenschap. De kern van onze waarden is het doorgeven van onze expertise aan jonge wetenschappers en mensen met een passie voor de oceaan.
Het hoofdkantoor van Cape RADD is gevestigd in het gezellige Simon's Town, False Bay; genesteld in een gebied van spectaculaire schoonheid met prachtige stranden, ongelooflijk zeeleven en een bergachtige achtergrond - op slechts 40 km van het stadscentrum van Kaapstad. Ons hoofdkantoor bevindt zich op 50 m van de meest beschutte duiklocatie van Kaapstad, Long Beach, perfect voor duiktraining en het testen van uitrusting. De kust van Zuid-Afrika is een bekende hotspot voor mariene diversiteit, met tal van haaien-, walvisachtigen, zeehonden- en vissoorten, evenals kelpbossen, natuurlijke rifsystemen en kunstmatige habitats in de vorm van scheepswrakken.
Filmpje voor de sfeerimpressie
Wil je meer zien? klik dan hier voor een langer filmpje waar meer vertelt wordt over Cape RADD.
Voor meer informatie via de website, klik hier

Vrienden Diergeneeskunde zet zich in voor het vinden van duurzame oplossingen voor urgente vragen op gebied van diergezondheid en dierenwelzijn. Wetenschappelijk onderzoek en innovatieve projecten zorgen ervoor dat de dieren straks nog beter geholpen kunnen worden en dat er nieuwe inzichten komen in hoe wij mensen kunnen helpen met vergelijkbare aandoeningen. Via donaties van dierenliefhebbers, dierenartsen, organisaties, bedrijven en vermogensfondsen voor diverse onderzoeksprojecten aan de faculteit diergeneeskunde, kunnen we bouwen aan een een betere toekomst voor de dieren.
Zo ook loopt momenteel het onderzoek naar EEHV-HD.
Wist jij, dat één op de vier Aziatische olifanten tussen de 1 en 8 jaar oud in dierentuinen overlijdt aan ‘EEHV-hemorrhagic disease’ (EEHV-HD)?
Door hier te klikken ziet u een filmpje van Willem Schaftenaar met uitleg over het virus.
Echter, helaas komt dergelijk onderzoek niet in aanmerking voor financiering vanuit de reguliere universitaire geldstromen. Daarom steunt Vrienden Diergeneeskunde dit onderzoek. Help je mee? Klik hier