olifant 2.jpg

Over ons

Archaeopteryx

Wij zijn een veterinaire studievereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in vogels en bijzondere dieren. Al meer dan 30 jaar zetten wij ons op de faculteit Diergeneeskunde in om kennis over deze diergroepen onder de studenten te verspreiden. Dit doen wij door veel uiteenlopende activiteiten te organiseren die betrekking hebben tot deze bijzondere diersoorten. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een vereniging met ruim 1100 leden bestaande uit dierenartsen, studenten Diergeneeskunde en andere belangstellenden.

 

Alle lezingen, workshops, symposia en excursies organiseren wij samen met onze actieve leden. Met dank aan hen kunnen wij elk jaar ruim dertig activiteiten  aanbieden aan iedereen die graag meer wil weten over bijzondere diersoorten. Onze actieve leden bestaan voornamelijk uit studenten Diergeneeskunde, maar ook mensen van buitenaf zijn van harte welkom bij onze activiteiten. Zo is onze welbekende workshop vogel-EHBO, gegeven door dr. Yvonne van Zeeland, voor vrijwilligers van opvangcentra minstens net zo leerzaam als voor onze studenten.

 

Vanwege de grote diversiteit in diersoorten zijn er binnen Archaeopteryx vijf werkgroepen opgericht die zich allemaal bezighouden met een andere diergroep:

- Wildlifewerkgroep

- Terrariumwerkgroep

- Aquafaunawerkgroep

- Vogelwerkgroep

- Konijnen, knaagdieren en fretten (KKF) werkgroep

Daarnaast bestaat de vereniging uit vijf commissies die de grotere en overige activiteiten op zich nemen:

- Symposiumcommissie

- Infomarktcommissie

- Mastercommissie

- Buitenlandexcursie commissie

- Tosticommissie

Indien leden actief willen worden binnen de vereniging kunnen zij  zich aansluiten bij een van deze werkgroepen of commissies (meerdere mag natuurlijk ook!) en op die manier helpen bij het organiseren van activiteiten.

Meer informatie over de werkgroepen en commissies is te vinden onder het betreffende kopje in de menubalk.  Voor meer informatie en overige vragen zijn wij altijd bereikbaar via info@archaeopteryx-online.com

180-90c.png