top of page
Image by chandra sekhar

Ereleden

Deze pagina is gewijd aan een aantal mensen die hebben geholpen bij de ontwikkeling van onze vereniging. Deze mensen hebben ons bijgestaan met advies, geven regelmatig lezingen en hebben een hart voor onze leden. Om deze reden hebben wij ze benoemd tot ereleden, zodat ze altijd met ons verbonden zullen zijn.

arjanne foto coach.jpg

Mevr. A. Meerman

Mevr. A. Meerman werd in 1989 benoemd tot erelid der Archaeopteryx. Mevrouw Meerman is de oprichtster geweest van onze mooie studievereniging. En daarom erg belangrijk geweest in de geschiedenis van onze vereniging. Ze heeft een tijd gewerkt in Dierenartsenpraktijk de Kraaijenhoff. Hier werkte ze onder andere met de vogels en bijzondere dieren. Ze is adviseur geweest bij verschillende instanties, zoals de Universiteit Utrecht en de Hogeschool INHOLLAND. Ze werkt nu als consultant van zoönoses bij de NVWA.

Van Dijk.jpg

Prof. Dr. J.E. van Dijk

Meer informatie volgt!

n Kool.jpg

Dhr. N. Kool

Meer informatie volgt!

normal_9cb83b1020efcbc1bae28687c1086117b212d849.jfif

Dr. Y.R.A. van Zeeland

Dr. Y.R.A. van Zeeland werd in 2014 benoemd tot erelid der Archaeopteryx. Yvonne is een erkend Europees specialist in de vogelgeneeskunde. Ze is onder andere ook de president van de AAV geweest. Ze is de faculteit adviseur van ons student chapter, de vogelwerkgroep. Ze helpt deze werkgroep veel met verschillende activiteiten en haar goede adviezen. Bijna elk jaar helpt Yvonne ook door het geven van de vaste vogel EHBO. Hierdoor leren studenten veel meer over hoe ze vogels moeten behandelen in de praktijk.

Peer Zwart.jpg

Prof. Dr. P. Zwart

Prof. Dr. Peer Zwart werd in 1999 benoemd tot erelid der Archaeopteryx. Hij is één van de grondleggers van de geneeskunde van Vogels en Bijzondere Dieren. Hij heeft honderden wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over de meest bijzondere eigenschappen van bijzondere diersoorten. Hij is sinds het begin van Archaeopteryx een belangrijk onderdeel geweest van onze vereniging, door bijvoorbeeld het schrijven van artikelen voor de Archaeopteryx Veterinaris. Verder is hij onze adviseur op het vlak van Aquafauna en heeft hij ons veel informatie gegeven onder andere door zijn duizenden dia’s van histologie. 

pk2-e1477863365306.jpg

Dhr. P.S.J. Klaver

Dhr. P.S.J. Klaver werd in 2019 benoemd tot erelid der Archaeopteryx. Peter studeerde in 1986 af als dierenarts te Utrecht in de richting bijzondere dieren en tropische diergeneeskunde. Hij heeft ook gewerkt als dierenarts in Afrika en Saoedi-Arabië. Na zijn terugkeer in Nederland was hij 13 jaar lang werkzaam als hoofd-dierenarts in Artis, Amsterdam. Peter Klaver werkte mee aan 400 radioprogramma's bij RTV-NH en ongeveer honderd televisieprogramma’s, waaronder Animal Planet en Dierenmanieren. Daarnaast is hij auteur van het groene "Zakwoordenboek van de diergeneeskunde". Momenteel werkt Peter als dierenarts in Dodewaard, waar hij honden, katten en bijzondere dieren zoals fretten, konijnen, knaagdieren, reptielen en vogels behandelt. Daarnaast wordt zijn hulp vaak ingeroepen bij hobbyvarkens, parkdieren en ontsnapte dieren. Ook is hij oproep/weekend-dierenarts voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Op donderdagavond is hij met regelmaat te horen bij Langs de Lijn en omstreken op NPO-Radio1 tussen 22.00-23.00 uur. Hij maakt wekelijks een youtube-filmpje over zijn werk, wat te vinden is onder de naam "Peter Klaver vertelt". Hij is naast erelid ook adviseur bij Archaeopteryx en verzorgt ook jaarlijks de befaamde blaaspijltjescursus voor onze studenten.

gerry (1).jpg

Prof. Dr. G.M. Dorrestein

Prof. Dr. G.M. Dorrestein werd in 2004 benoemd tot erelid der Archaeopteryx. Hij was actief bij de oprichting van onze vereniging. In de jaren ‘80 was het enige VBD onderwijs op dinsdagmiddagen om 17:00. Deze vrijwillige colleges werden onderwezen door de docenten van de afdeling pathologie vogels en bijzondere dieren. Een van de hoofddocenten was Gerry Dorrestein, met prachtige dia’s en video’s vertelde hij de studenten meer over het houden van en ziektekunde van bijzondere dieren. Toen de studenten een vereniging op wilden richten, om naast deze colleges ook een blad uit te brengen en excursies te organiseren, is door de samenwerking met onder andere Gerry Dorrestein, Archaeopteryx direct goed opgezet en professioneel aangepakt. Naast de vele kennis en connecties die hij met ons als beginnende vereniging deelde kwam zijn inhoudelijke kennis ook goed van pas met de eerste uitgaves van ons verenigingsblad, Archaeopteryx Veterinaris. Ook heeft Prof. Dr. Dorrestein veel boeken aan onze vereniging gedoneerd die nog steeds te vinden zijn in onze bibliotheek.

bottom of page