top of page
Image by AJ Robbie

Werkgroepen & Commissies

Werkgroepen

Een werkgroep organiseert excursies, lezingen en workshops om de kennis van studenten en andere geïnteresseerden over de desbetreffende bijzondere diersoorten uit te breiden. Het begint allemaal bij een idee voor een activiteit. Werkgroepleden leggen hun eigen ideeën voor aan de rest van de groep. Indien de rest het ook een leuk idee vindt, gaat de werkgroep op zoek naar een geschikte spreker die over het desbetreffende onderwerp kan vertellen. Op deze manier kunnen de leden van een werkgroep zelf een invulling geven aan de inhoud van de activiteiten die georganiseerd worden. Daarnaast is het natuurlijk een fantastische manier om je netwerk binnen de veterinaire wereld van de bijzondere dieren te vergroten. Naast het organiseren van activiteiten schrijven werkgroepleden afwisselend een artikel voor ons tijdschrift, de Archaeopteryx Veterinaris (AV), welke vijf keer per jaar verschijnt.

Ongeveer één keer per maand kom je als werkgroep samen om elkaar op de hoogte te houden van de werkzaamheden binnen de groep. Deze vergaderingen worden meestal in de avond bij iemand thuis gehouden, maar soms kan het ook makkelijk zijn om direct na het onderwijs even in het pauzehok bij elkaar te komen. Vaak wordt er dan eerst gezellig samen gegeten. Een werkgroep is dus niet alleen erg leerzaam, maar ook nog eens heel erg gezellig!

Omdat er telkens maar enkele mensen bezig zijn met het organiseren van een activiteit zul je het soms wat rustiger en soms wat drukker hebben. Lid zijn van een werkgroep is goed te combineren met de studie en kost over het algemeen niet veel tijd.

Lijkt het je leuk om lid te worden van een van onze werkgroepen of wil je nog wat aanvullende informatie? Stuur dan een mailtje naar secretaris@archaeopteryx-online.com. We zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden!

Wildlifewerkgroep

Wildlifewerkgroep

Terrariumwerkgroep

Terrariumwerkgroep

Aquafaunawerkgroep

Aquafaunawerkgroep

Vogelwerkgroep

Vogelwerkgroep

Konijnen, Knaagdieren & Fretten werkgroep (KKF)

Konijnen, Knaagdieren & Fretten werkgroep (KKF)

Commissies

Naast de vijf werkgroepen heeft Archaeopteryx ook 7 commissies. Deze organiseren de grotere en overige activiteiten die buiten de reguliere lezingen, excursies en workshops vallen. Denk hierbij aan ons jaarlijkse symposium, de informatiemarkt over en met allerlei bijzondere dieren in de hal van het Androclusgebouw en de jaarlijkse buitenlandexcursie. Daarnaast zorgt de tosticommissie ervoor dat jullie altijd bij ons terecht kunnen voor een lekker geroosterd broodje en organiseert de mastercommissie uiteenlopende activiteiten om de masterstudenten wat meer diepgang en uitdaging te bieden.

Ook voor de commissies zijn wij altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden! Lijkt dit je leuk om te doen of wil je nog wat meer informatie? Stuur dan een mail naar secretaris@archaeopteryx-online.com

Symposiumcommissie

Symposiumcommissie

Infomarktcommissie

Infomarktcommissie

Buitenlandexcursiecommissie

Buitenlandexcursiecommissie

Mastercommissie

Mastercommissie

Kascommissie

Kascommissie

Tosticommissie

Tosticommissie

Vrijetijdscommissie

Vrijetijdscommissie

bottom of page