Snowleopard in the rain_edited_edited.jpg

Huidig bestuur

Het 33ste bestuur der Archaeopteryx "Irbis"

O.d.z. 'Zonder Poespas'

Quinten.jpg

Quinten Nijenhuis

Voorzitter

Denise.jpg

Denise Blok

Vice-Voorzitter

Giselle.jpg

Giselle Fransen

Secretaris

Daniëlle.jpg

Daniëlle Maris

Penningmeester

Dion.jpg

Dion van der Veen

Redacteur

BestuursFoto.jpg

Remco Nederlof

Algemeen Bestuurslid

Quinten.jpg

Voorzitter

Infomarkcommissie

Tosticommissie

Haii allemaal!!
Ik ben Quinten Nijenhuis en ik ben ongelofelijk enthousiast dat ik het komende jaar de voorzitter van Archaeopteryx mag zijn! Naast dat ik hét gezicht van de vereniging mag zijn ga ik er samen met de infomarktcommissie voor zorgen dat we ook komend jaar de hal van Andro gaan vullen met dieren en dierenliefhebbers. Ook ga ik samen met de tosticommissie mijn smaakpapillen aan het werk zetten en zorgen dat er elke dag tosti’s gegeten kunnen worden die een ware smaaksensatie zijn. Verder ben ik momenteel bezig met het eerste jaar van mijn master Landbouwhuisdieren, maar dat betekent niet dat ik geen passie heb voor wildlife en het buitenland. Er is namelijk genoeg diergeneeskundigs te doen op management niveau van bijvoorbeeld natuurparken. Ik vind het ontzettend gaaf en belangrijk om naar hele populaties dieren te kijken en deze gezond te houden. In de tijd die ik buiten school en archy over houd, geniet ik er erg van om met vrienden af te spreken en buiten op avontuur te gaan. Tenslotte vind ik het hartstikke leuk om nieuwe mensen te ontmoeten dus ik kijk ernaar uit om jullie allemaal te zien! Spreek me dus gerust eens aan! Tot gauw :)

Ik ben te bereiken via voorzitter@archaeopteryx-online.com

Denise.jpg

Vice-voorzitter

Aquafauna werkgroep

BLE commissie

Hee allemaal :)

Ik ben Denise en ik ben 21 jaar oud. Op dit moment zit ik in mijn derde bachelor jaar. Ik ben geboren helemaal in het zuiden van ons land in de plaats Maastricht. Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het benaderen en binnenhalen van nieuwe sponsoren en daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de ouderdag en eerstejaars introductie.  Ik ben een enorme waterrat. Als het lekker weer is met een goed windje kun je mij op een surfplank vinden en vind ik het heerlijk om het meer over te planeren. Daarnaast geef ik ook windsurf les aan jongere kinderen. Ook hou ik enorm van zwemmen en waterpoloën. Je zult het vast raden, maar ik heb een zwak voor waterdieren en zo ben ik vanaf mijn eerste jaar via Archaeopteryx in de aquafauana werkgroep terecht gekomen. Ik mag dan ook met veel vreugde zeggen dat ik dit jaar de voorzitter van de aquafauna commissie ben. 

Vanaf kleins af aan vind ik het heel leuk om nieuwe plekken te ontdekken en om samen te  reizen met mijn familie. Ik heb al een hoop mooie plekjes kunnen bezichtigen en op veel plekken heerlijk kunnen eten. Nu hoop ik dit jaar dat er weer een mooie reis bijkomt met natuurlijk lekker eten. Nu kan ik met veel blijdschap mededelen dat ik dan ook voorzitter ben van de BLE (buitenlandreis excursie) commissie. 

Ik heb enorm veel zin in komend jaar en kom vooral in de pauzes kennis maken! Als jullie nog vragen hebben mag je me altijd mailen via vicevoorzitter@archaeopteryx-online.com

Giselle.jpg

Secretaris

KKF werkgroep

Vrijetijdscommissie

Hoi allemaal,

ik ben Giselle Fransen en ik zit nu in het tweede jaar van mijn bachelor. Hiervoor heb ik nog een jaar biologie gedaan, maar ik kwam er al snel achter dat ik toch het liefst dierenarts wilde worden. Ik heb mij direct aangesloten bij Archaeopteryx en ben toen actief geworden bij de KKF werkgroep. Een jaar later mag ik me nu secretaris van deze geweldige vereniging noemen! Ook zal ik voorzitter zijn van de KKF werkgroep en de pauzecommissie. 

Ik woon in Utrecht samen met een goede vriendin en onze kat Pepper. De kat en ik hebben een beetje een haat-liefde relatie, maar uiteindelijk is het toch wel een lief beest :) In mijn vrije tijd werk ik op een kinderboerderij. Ik vind het super leuk om voor de dieren te zorgen en ook de kinderen meer te leren over de dieren. Hoewel mijn interesse het meest ligt bij de konijnen en knaagdieren, vind ik het geweldig om hier toch nog bezig te zijn met o.a. de koeien, schapen en geiten. De tijd die ik dan nog over heb spendeer ik met vrienden of lui op de bank. 

Ik heb onwijs veel zin in dit jaar en om jullie allemaal te zien tijdens activiteiten of in de pauze waar jullie onze heerlijke tosti’s kunnen proeven. Als jullie vragen hebben mogen jullie altijd mailen naar secretaris@archaeopteryx-online.com

Daniëlle.jpg

Penningmeester

Terrariumwerkgroep

Mastercommisie

Hoi hoi, 

Ik ben Danielle Maris en ik zal dit jaar de functie van penningmeester op mij nemen. Ik ben bezig aan het laatste jaar van mijn master gezelschapsdieren en ik heb er enorm veel zin in om mijn master af te sluiten met het bestuur van deze geweldige vereniging. Ik ben actief geweest in de aquafauna werkgroep, maar ik vind eigenlijk alle bijzondere dieren leuk. Aankomend jaar zal ik me dan ook inzetten als voorzitter van de terra-werkgroep en van de mastercommissie en samen veel leuke activiteiten en lezingen neerzetten. Naast de studie probeer ik tijd vrij te maken om te sporten, paard te rijden en vrienden te zien. Verder ben ik als ik de kans heb graag op avontuur in het buitenland. Ik hoop jullie allemaal snel te ontmoeten!

Ik ben te bereiken op penningmeester@archaeopteryx-online.com

Dion.jpg

Redacteur

Vogelwerkgroep

Capita Selecta Commissie

Hallo allemaal,

Ik ben Dion en ik mag dit jaar de functie van redacteur op me nemen, daarnaast wordt ik voorzitter van de vogelwerkgroep en lid van de CS commissie. Ik ben nu tweedejaars student diergeneeskunde en sinds het begin van mijn studie actief bij de vogelwerkgroep van archy. Ik werk bij de vogelopvang in Naarden en af en toe vrijwillig bij de egelopvang in Huizen. Later hoop ik wildlife dierenarts te worden, waar wat mij betreft de vogels ook zeker onder vallen. Sinds ik ben begonnen bij de vogelopvang in 2015 ben ik helemaal gek geworden van vogels en hoop ik me steeds verder te ontwikkelen op dat gebied van de diergeneeskunde. Voordat ik met de studie ben begonnen heb ik een half jaar in Costa Rica bij verschillende wildopvangen meegeholpen waar de dierenartsen me helemaal gek hebben gemaakt op de geneeskunde van wilde dieren. Het staat voor mij nu ook vast wat ik wil gaan worden en daarom is Archaeopteryx de aller beste vereniging voor mij.

Ik ben te bereiken op redactie@archaeopteryx-online.com

BestuursFoto.jpg

Algemeen Bestuurslid

Wildlife werkgroep

Symposiumcommissie

Heya iedereen!!

Ik ben Remco Nederlof en ik zit in het derde jaar van mijn bachelor. Ik mag dit jaar de geweldige functie van algemeen bestuurslid op me nemen. Dit betekent dat jullie nog geregeld van me zullen zien, omdat ik de social media en de website beheer en ook nog de nieuwsbrief maak! Verder kunnen jullie altijd bij mij terecht voor (ideeën voor) archy merchandise! Ik heb altijd al een passie gehad voor wildlife. Stiekem vind ik alle wildlife geweldig, maar als ik écht moest kiezen, dan zou ik zeker voor de Australische buideldieren ga. Gelukkig hoef ik komend jaar dan ook geen afstand te doen van deze werkgroep, en zal ik de nieuwe voorzitter worden! Naast de wildlife werkgroep zal ik ook de symposiumcommissie onder mijn hoede nemen en gaan we daar ook zeker een gaaf event van maken! De enkele uurtjes vrije tijd die ik overhoud in de week worden vaak gevuld met vrienden of het bingewatchen van de nieuwste Netflix series. Ik heb er super veel zin in dit jaar en ik hoop jullie allemaal een keertje tijdens de pauze te ontmoeten. Lukt dit niet, maar heb je toch vragen, opmerkingen, of ideeën? Dan kan je me altijd appen, of je kan mailen naar ab@archaeopteryx-online.com

Tot snel!

Constitutiefoto.jpg