top of page

Huidig bestuur

Het 35ste bestuur der Archaeopteryx
"Sphyrna"

O.d.z. 'Vin-dingrijk'

Louise goede kwaliteit.png

Louise Kors

Voorzitter

Howard Canva goede kwaliteit.png

Howard Kil

Vice-Voorzitter

Michiel Canva Goede kwaliteit.png

Michiel Verbogt

Secretaris

Lars juiste uitsnede .jpg

Lars Weekamp

Penningmeester

Renske Canva goede kwaliteit.png

Renske Wiekel

Redacteur

Hanna Canva definitief.png

Hanna van den Berg

Algemeen Bestuurslid

Louise goede kwaliteit.png

Voorzitter

KKF werkgroep

Master commissie 

Hoi lieve archyleden,

Mijn naam is Louise en ik mag dit jaar de voorzitter zijn van onze mooie vereniging. Ik zit momenteel in het eerste jaar van de master met differentiatie GD en heb een grote passie voor konijnen. Dit is er al door mijn oma en moeder met de paplepel ingegoten en mijn eerste eigen konijntje kwam toen ik 7 was. Hierna zijn er al vele gevolgd en momenteel hebben we wel 4 langoren rondrennen. Daarom zal het vast niemand verbazen dat ik dit jaar de KKF-werkgroep onder mijn hoede heb.

Verder houd ik heel erg van bergwandelen en dan helemaal in de Franse Alpen. Elk jaar proberen we weer met de tent daarheen te trekken en de allermooiste plekjes te ontdekken. Het feest is helemaal compleet als we marmotten of gemzen tegenkomen. Mijn interesse beperkt zich dus niet tot de konijnen, maar ook andere dieren vind ik heel interessant en wil ik altijd meer over leren. De mastercommissie wordt ook mijn verantwoordelijkheid en is dus een mooie aanvulling om allerlei soorten dieren voorbij te zien komen.

Ik heb er heel veel zin in om er een mooi jaar van te maken met leuke en interessante activiteiten en een fantastisch lustrum. Spreek me vooral aan als je vragen hebt of gewoon zin hebt om te kletsen over konijnen. Verder kan je me altijd bereiken via voorzitter@archaeopteryx-online.com.

Howard Canva goede kwaliteit.png

Vice-voorzitter

Vogel werkgroep

Tosti commissie

CS commissie

Hey!

 

Ik ben Howard Kil en zit nu in het tweede jaar van de bachelor. Dit jaar heb ik de eer om vice-voorzitter van Archaeopteryx te mogen zijn. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de sponsoring en samenwerkingen van onze vereniging.

Mijn passie voor bijzondere dieren is begonnen in de bossen, velden en kreken van Amerika, het land waarin ik ben opgegroeid. Daar zocht ik naar alles wat kroop, vloog, zwom, rende, glibberde en anderszins leefde. Toen ik verhuisde miste ik snel de natuur en ben ik als vrijwilliger begonnen bij een vogelopvang. Dit wakkerde een diepe liefde voor vogels in me aan, dus het is ook geen verrassing dat ik de vogelwerkgroep onder mijn vleugel zal nemen. Naast diergeneeskunde hou ik enorm van krachttraining en kan je me vier keer per week in de sportschool vinden. Deze training eist een passend dieet, dus gelukkig is koken ook een van mijn grote hobby’s. Daarom kijk ik ernaar uit om allerlei tosti’s te proeven bij de tosti commissie!

Kom een keer langs tijdens de pauze om me te spreken onder het genot van een tosti. Verder kan je me mailen via: vicevoorzitter@archaeopteryx-online.com

Michiel Canva Goede kwaliteit.png

Secretaris

Terrarium werkgroep

 Symposium commissie

Hoi!

Ik ben Michiel Verbogt en ik mag dit jaar, in mijn tussenjaar, de secretaris van Archaeopteryx zijn. Dat betekent dat ik veel van de schriftelijke taken op me neem dit jaar, zo beheer ik de mail en post en mag ik dit jaar hopelijk weer een heleboel nieuwe leden verwelkomen! Toen ik drie jaar geleden aan de studie diergeneeskunde begon, wist ik één ding zeker; ik wilde actief worden binnen Archaeopteryx. Dat is gelukt; gedurende mijn bachelor heb ik in verschillende commissies en een werkgroep gezeten en ik ben trots dat ik nu deze stap kan zetten. Ik heb al heel mijn leven namelijk al een grote passie voor vissen, amfibieën maar vooral voor reptielen! Bij het zien van een schildpad spring ik al op (ik heb er zelfs eentje als huisdier) en ik ben niet weg te slaan van een aquarium of terrarium. Daarom ben ik ontzettend blij dat ik dit jaar voorzitter van de terrawerkgroep mag zijn. Daarnaast ben ik ervoor verantwoordelijk dat er dit jaar een schitterend symposium zal plaatsvinden. Hier ga ik me met veel enthousiasme voor inzetten. Verder werk ik met veel plezier op een kinderboerderij in Utrecht, houd ik van tekenen en reizen en ben ik als Brabander altijd wel in voor gezelligheid! Ik hoop jullie snel op één van onze activiteiten te zien! Je kan me bereiken via secretaris@archaeopteryx-online.com

Lars juiste uitsnede .jpg

Penningmeester

Wildlife werkgroep

BLE commissie

Hoi hoi!

Ik ben Lars Weekamp en ik ben alweer vierdejaars student van de bachelor. Ik ben erg enthousiast om komend jaar de penningmeester van Archaeopteryx te zijn. Dit bekent dat ik me bezig ga houden met al de financiën van onze prachtige vereniging.
Ik heb mijn hele leven al een grote liefde voor dieren gehad. Als klein jongetje nam mijn opa me al mee om kievietseieren te zoeken en vogels te spotten en ging ik langs de deuren als WNF-ranger om geld op te halen voor een bedreigde diersoort. Zo heb ik het voor elkaar gekregen om er een ware beestenboel van te maken thuis met katten, kippen, duiven, konijnen en een hond, als het aan mij lag dan had ik al een kinderboerderij. Van jongs af aan was ik dus een ware dierenfluisteraar en stapte zo bij elk dier in het verblijf of land, wat mijn ouders liever noemden dat ik geen gevoel voor gevaar kende. Erg leuk dus dat ik dit jaar de Wildlife werkgroep en BLE commissie op me mag nemen, het belooft  een mooi jaar te worden met allerlei leuke lezingen en activiteiten en een geslaagde reis! Buiten Archy houd ik me in mijn vrije tijd bezig met lezen, voor mijn plantjes en dieren zorgen, activisme, en met vrienden afspreken.

Ik heb er super veel zin in dit jaar, dus aarzel niet om een praatje met me te komen maken! Je kan me ook bereiken via penningmeester@archaeopteryx-online.com

Renske Canva goede kwaliteit.png

Redacteur

Wildlife commissie

Vrijetijds commissie

Hoi hoi!

Mijn naam is Renske Wiekel en ik zit momenteel in het derde jaar van de bachelor. Dit jaar zal ik de rol van redacteur gaan vervullen binnen het bestuur en daar heb ik ontzettend veel zin in! Dit betekend onder andere dat ik de komende 5 AV’s mag vormgeven en ook de posters ga ontwerpen.

Zoals vele van ons zullen herkennen ben ik al van jongs af aan gek op dieren: van groot tot klein en met vacht, veren of schubben, het maakt mij niet uit! Terwijl ik dit schrijf zit er net een grote bonte specht in de boom tegenover mijn kamer, zoiets kan altijd wel een glimlach op mijn gezicht toveren. Vooral wilde dieren, zowel in Nederland als in het buitenland, hebben mij altijd ontzettend geïnteresseerd dus ik kijk er ook erg naar uit om leuke en vooral ook leerzame evenementen te organiseren met de Wildlifecommissie! Daarnaast mag ik dit jaar het voorzitterschap van de Vrijetijdscommissie op me nemen, om met hen ook voor de benodigde ontspanning te zorgen! In mijn eigen vrije tijd spreek ik graag af met vrienden of kijk ik lekker een serie/film met mijn huisgenoten. Ook hou ik ervan om creatief bezig te zijn of lekker te sporten.

Al met al heb ik ontzettend veel zin in dit jaar en ik kijk er ook naar uit om jullie allemaal te ontmoeten in het hok of bij een van de activiteiten! Spreek me vooral aan of anders kun je me ook altijd bereiken via: redactie@archaeopteryx-online.com

Hanna Canva definitief.png

Algemeen Bestuurslid

Aquafauna werkgroep

Infomarkt commissie

Carrièremarkt 

Hee lieve allemaal!

Ik ben Hanna van den Berg en ik zit momenteel in het derde jaar van de bachelor. Aankomend jaar mag ik de functie van algemeen bestuurslid op mij nemen en zal jullie door middel van de socials, de website, nieuwsbrief en andere kanalen op de hoogte houden van alle leuke activiteiten die deze fantastische vereniging te bieden heeft! Van jongs af aan ben ik al dol op (wilde) dieren, was ik niet weg te slaan op de kinderboerderij en kon ik uren- en urenlang vol fascinatie op de bank naar natuurdocumentaires kijken. Ik ben dan ook ontzettend blij met deze kans om deze liefde voor bijzondere dieren in te kunnen zetten voor Archaeopteryx aankomend jaar.

Daarnaast doe ik al jaren aan wedstrijdzwemmen en zou ik mezelf omschrijven als een echte waterrat. Ik heb een enorme passie voor alles wat met de oceaan en het zeeleven te maken heeft, en het is dan ook geen wonder dat ik het fantastisch vind om aankomend jaar de voorzitter van de aquafauna werkgroep te mogen zijn! Ook neem ik dit jaar de infomarkt- en carrièremarktcommissie op me en mag dus samen met jullie twee super leuke evenementen organiseren. Verder houd ik ontzettend van reizen, buiten zijn en lezen, en spreek ik graag gezellig met vrienden af.

Loop vooral gezellig even binnen om een praatje te maken! Daarnaast ben ik ook te bereiken via ab@archaeopteryx-online.com of via de socials die ik beheer.

bottom of page