Werkgroepen en Commissies

Vogelwerkgroep

Zoals de naam het al zegt houdt de vogelwerkgroep zich bezig met alles wat te maken heeft met vogels. Dit kunnen allerlei soorten vogels zijn, van indrukwekkende roofvogels tot de prachtigste paradijsvogels. Ieder werkgroeplid brengt tijdens de vergaderingen zijn eigen ideeën in voor excursies, workshops, en lezingen en gaat vervolgens aan de slag om dit te organiseren.

De activiteiten die georganiseerd worden zijn elk jaar weer anders, maar er is één activiteit die door zijn succes steeds opnieuw terugkomt. Dit is de welbekende vogel-EHBO, gegeven door erelid dr. Yvonne van Zeeland, die wij op dit moment zelfs twee keer per jaar aanbieden.

Buiten het inbrengen van leuke ideeën is het ook een fantastische kans om te netwerken binnen de vogelwereld. Eén van de mogelijkheden om te netwerken is via de Association of Avian Veterinarians (AAV). De AAV is een internationale professionele organisatie die zich toelegt op het bevorderen van de gezondheid, het welzijn en het behoud van vogels. Meer informatie over de AAV kun je vinden op deze pagina. Door het organiseren van activiteiten worden contacten met specialisten, praktijken en organisaties gemakkelijk gelegd en dit kan later van enorm voordeel zijn als je je wilt toeleggen in de vogelgeneeskunde. 

Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij

vogel@archaeopteryx-online.com

eagle.png

De huidige werkgroepleden

- Rianne Dekker  (voorzitter)

- Denise Langreder

- Mirthe de Groot
- Moniek Raadsen
- Lisa van der Staaij
- Thomas Ploegers
- Quinten Nijenhuis
- Lars Weekamp
- Dion van der Veen
- Ursula Bergwerff

180-90c.png