top of page

Vogelwerkgroep

Zoals de naam het al zegt houdt de vogelwerkgroep zich bezig met alles wat te maken heeft met vogels. Dit kunnen allerlei soorten vogels zijn, van indrukwekkende roofvogels tot de prachtigste paradijsvogels. Ieder werkgroeplid brengt tijdens de vergaderingen zijn eigen ideeën in voor excursies, workshops, en lezingen en gaat vervolgens aan de slag om dit te organiseren.

De activiteiten die georganiseerd worden zijn elk jaar weer anders, maar er is één activiteit die door zijn succes steeds opnieuw terugkomt. Dit is de welbekende vogel-EHBO, gegeven door erelid dr. Yvonne van Zeeland.

Buiten het inbrengen van leuke ideeën is het ook een fantastische kans om te netwerken binnen de vogelwereld. Eén van de mogelijkheden om te netwerken is via de Association of Avian Veterinarians (AAV). De AAV is een internationale professionele organisatie die zich toelegt op het bevorderen van de gezondheid, het welzijn en het behoud van vogels. 

Door het organiseren van activiteiten worden contacten met specialisten, praktijken en organisaties gemakkelijk gelegd en dit kan later van enorm voordeel zijn als je je wilt toeleggen op de vogelgeneeskunde. 

 Lijkt het je leuk om mee te helpen met het organiseren van deze leuke activiteiten? Schrijf je dan snel in!

Vragen of behoefte aan meer informatie? Contact: info@archaeopteryx-online.com

bottom of page