Werkgroepen en Commissies

Vogelwerkgroep

Zoals de naam het al zegt houdt de vogelwerkgroep zich bezig met alles wat te maken heeft met vogels. Dit kunnen allerlei soorten vogels zijn, van indrukwekkende roofvogels tot de prachtigste paradijsvogels. Ieder werkgroeplid brengt tijdens de vergaderingen zijn eigen ideeën in voor excursies, workshops, en lezingen en gaat vervolgens aan de slag om dit te organiseren.

De activiteiten die georganiseerd worden zijn elk jaar weer anders, maar er is één activiteit die door zijn succes steeds opnieuw terugkomt. Dit is de welbekende vogel-EHBO, gegeven door erelid dr. Yvonne van Zeeland, die wij op dit moment zelfs twee keer per jaar aanbieden.

Buiten het inbrengen van leuke ideeën is het ook een fantastische kans om te netwerken binnen de vogelwereld. Eén van de mogelijkheden om te netwerken is via de Association of Avian Veterinarians (AAV). De AAV is een internationale professionele organisatie die zich toelegt op het bevorderen van de gezondheid, het welzijn en het behoud van vogels. Meer informatie over de AAV kun je vinden op deze pagina. Door het organiseren van activiteiten worden contacten met specialisten, praktijken en organisaties gemakkelijk gelegd en dit kan later van enorm voordeel zijn als je je wilt toeleggen in de vogelgeneeskunde. 

De huidige werkgroepleden

- Hannah Spaander (voorzitter)

- Thomas Ploegers

- Denise Langreder

- Quinten Nijenhuis

- Lisa van der Staay

- Mirthe de Groot

- Moniek Raadsen

- Rianne Dekker

- Ursula Bergwerff

- Kayli Hurkens

- Nora Wingelaar 

Logo Archy kleur-wit met tekst.png

Contact

E-mail: Archaeopteryx@uu.nl

tel: 12:45 - 13:15 op 030-2537476 (werkdagen)

Ons adres

Archaeopteryx

Yalelaan 1

3584 CL Utrecht

Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

© 2020 Archaeopteryx