top of page

AAV

logo-new.png

Sinds 2015 is Archaeopteryx met de vogelwerkgroep als student chapter aangesloten bij de Association of Avian Veterinarians (AAV). De AAV is een internationale professionele organisatie die zich toelegt op het bevorderen van de gezondheid, het welzijn en het behoud van vogels. Om dit te bereiken stimuleren zij de ontwikkeling van vogelgeneeskunde.

 

Het student chapter van Archaeopteryx bestaat momenteel uit de leden van de Vogelwerkgroep. Als je je aan wil sluiten bij het student chapter moet je dus in de Vogelwerkgroep zitten. Indien je hier interesse in hebt kun je contact opnemen met de voorzitter van de Vogelwerkgroep.

Wat zijn de voordelen van een student chapter voor Archaeopteryx en haar leden?

Vele! De AAV kan activiteiten sponsoren, we krijgen toegang tot een database voor internships, externships en residencies, en je kunt goed netwerken via een online studentforum met andere student chapters!​

Voor een uitgebreidere uitleg kun je hier terecht.

Een voorbeeld van sponsoring door de AAV kennen we van het lustrumsymposium op 5 februari 2019. Destijds heeft de AAV een lezing over ophtalmologie bij vogels gegeven door Univ.-Prof. Dr. Rüdiger Korbel uit München. Deze lezing is toen volledig bekostigd door de AAV.

AAV_JPG.webp

Erelid Dr. Y.R.A. (Yvonne) van Zeeland en Universitair Prof. Dr. Rüdiger Korbel vertellen samen over de Association of Avian Veterinarians tijdens het lustrumsymposium op 5 februari 2019.

Naast dat het mogelijk is je bij het student chapter van Archaeopteryx aan te sluiten, kun je ook een apart student membership afsluiten. Dit kost 10 dollar per jaar. Als student member geniet je van de volgende voordelen:

  • Toegang tot online lectures over vogelgeneeskunde (theoretisch, maar ook praktische filmpjes m.b.t. hanteren, bloedafname e.d.)

  • Toegang tot online publicaties (boeken, brochures, artikelen e.d.)

  • Toegang tot een online discussieplatform

  • Toegang tot een database voor internships, externships en resicencies

  • Scholarships voor externships

  • Mogelijke deelname aan de jaarlijkse student manuscript competition

  • Mogelijkheden tot deelname als lab assistent 

  • Mogelijkheden tot deelname in de student committee van de AAV

 

Voor een uitgebreidere uitleg en meer informatie verwijzen wij u naar deze pagina van de AAV.

Wil je een student membership afsluiten maar heb je geen credit card? Geen probleem! Mail de voorzitter van de vogelwerkgroep en dan zorgen we er samen voor dat de betaling geregeld wordt.

bottom of page