top of page
Image by Shikha Majhi

ARAV

logo-new.png

De ARAV is de vereniging van dierenartsen voor reptielen en amfibieën.

De missie van de ARAV is de verbetering van de gezondheid en het welzijn van reptielen en amfibieën door het voorbereiden van een betrokken en goed opgeleide wereldwijde veterinaire gemeenschap. Hun visie betreft een wereld waar alle reptielen en amfibieën gezond en bloeiend zijn.

 

Het doel van de Vereniging van Dierenartsen Reptielen en Amfibieën (ARAV):

1.      Vooruitgangsprogramma's voor preventieve geneeskunde, verzorging en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van diergeneeskunde met betrekking tot reptielen en amfibieën.

2.      Verspreiden van wetenschappelijke informatie op het gebied van verzorging, diergeneeskunde en chirurgie van reptielen en amfibieën via de “Journal of Herpetological Medicine and Surgery”, de officiële publicatie van de vereniging en de jaarlijkse conferentie van de vereniging.

3.      Het bevorderen van het behoud en de humane behandeling van alle soorten reptielen en amfibieën door middel van onderwijs, fokken in gevangenschap en het behoud van hun leefgebieden.

De Vereniging van dierenartsen voor reptielen en amfibieën (ARAV) zet zich in voor de hoogste ethische en professionele gedragsnormen bij het nastreven van haar missie en doelstellingen.

bottom of page