top of page
Image by Julie Lamour

EWDA

EWDA-logo-final-600dpiDF.png

De European Wildlife Disease Association (EWDA) is de europese tak van de Wildlife Disease Association (WDA). De WDA heeft naast de EWDA nog meer aftakkingen die verspreid liggen over de hele wereld. Zo is er de WDA Autralasia, WDA African Middle East, WDA Latin America en nog vele andere. Elk deel heeft zijn eigen Student Chapter en elke vereniging kiest voor haar landen de country representatives uit. 

De WDA heeft focust zich op o.a. bedreigde diersoorten, conservation medicine, rehabilitatie, dierentuinen, volksgezondheid, ecologie, en epidemiologie van wildziekten.

 

Twee bestuursleden van Archaeopteryx zijn sinds 1 januari 2020 Dutch country representatives van de EWDA. Country representatives zorgen er samen met het netwerk van de EWDA voor dat de kennis over gezondheid en ziektes bij wildlife wordt verspreid. Dit houdt in dat er lezingen, workshops en nog veel andere evenementen worden georganiseerd. Dit past precies in het straatje van Archaeopteryx. Eind november 2019 was de eerste lezing in samenwerking met de EWDA al een feit. Samen met ons contact persoon op de diergeneeskunde faculteit hebben we een lezing georganiseerd over luchtwegen en bacteriën in de luchtwegen van walvissen. 

Wil je meer weten over de (E)WDA? Bekijk dan hun website of bekijk het filmpje hieronder!

bottom of page